Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگر و مخترع مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند جزئیات فنی اختراع پوشال کولر آبی متشکل از گونی (چتایی) و سلولز با قابلیت تصفیه هوای ورودی و صرفه‌جویی در مصرف آب را تشریح کرد.

علی فاروقی در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا از اختراع خود با عنوان پوشال کولر آبی خبر داد و اظهار کرد: اختراع پوشال کولر آبی متشکل از گونی (چتایی) و سلولز با قابلیت تصفیه هوای ورودی و صرفه‌جویی در مصرف آب است که به شماره 101998 و در سال 1399 ثبت شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند افزود: این اختراع در ایام بحران کرونا ثبت و برای تصفیه هوای مکش‌شده از کولرهای پشت‌ بام برای ایمن‌بودن از ویروس کرونا طراحی و ساخته شده و آماده تجاری‌سازی است.

پژوهشگر و مخترع مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند درباره زمینه فنی اختراع عنوان کرد: این اختراع مربوط به حوزه تأسیسات ساختمانی برودتی و پوشال کولرهای آبی و تهویه‌هاست.

فاروقی با اشاره به مشکل فنی موجود در کولرهای آبی که موجب این اختراع شد، بیان کرد: اصلی‌ترین مشکل در بهره‌برداری از کولرهای آبی، مصرف آب زیاد آنها به‌ویژه با توجه به مشکل و بحران رو به افزایش کمبود منابع آب در کشور است.

قابلیت تجاری‌سازی و تولید انبوه

این مخترع با بیان اینکه نیازی به واردکردن اجزای این اختراع از خارج نیست، تأکید کرد: به‌دلیل ارزان‌تربودن این محصول در مقایسه با نمونه‌های موجود، این اختراع قابلیت تجاری‌سازی و تولید انبوه را داراست.

وی اضافه کرد: یکی دیگر از مشکلات کولرهای آبی که به‌ویژه در روزهای آلودگی هوای تهران بیشتر به چشم می‌آید، این است که کاملاً در معرض گرد و خاک و هوای آلوده است و از این طریق، آلودگی‌ها و عوامل بیماری‌زا مانند باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها به‌راحتی وارد خانه می‌شوند.

این پژوهشگر ادامه داد: به‌کاربردن آب معمولی برای خنک‌کردن محیط معایبی مانند محدودیت میزان خنکی، گرفتگی پوشال‌ها، گرفتگی احتمالی پمپ،  ایجاد زنگ‌زدگی و ... را به‌همراه دارد. در کولرهای آبی مشکل انتخاب نکردن دمای ایده‌آل و تعیین اجباری دو حالت دور تند و دور کند، وجود دارد.

این مخترع توضیح داد: در این اختراع با تکنیکی ساده؛ اما باستانی و ایده‌گرفتن از گذشتگان و تکمیل و افزودن مواد ترکیبی منحصربه‌فرد برای نخستین‌بار در دنیا ترکیب به این سادگی می‌تواند موجب صرفه‌جویی در مصرف آب در فصول گرم شود.

فاروقی خاطرنشان کرد: در این اختراع از گونی یا همان «چتایی» به‌علاوه یک لایه پارچه‌های سلولزی استفاده‌شده برای تصفیه هوای ورودی به کولرها به‌منظور ایجاد برودت هوای فضاهای اقامتی و مسکونی استفاده شده است.

وی یادآور شد: پوشش پارچه‌ای پوشال که عمدتاً چتایی (گونی) است و جایگزین پوشال‌های معمولی کولر می‌شود، پارچه‌های چتایی (گونی) به سایز لازم برای هر دریچه کولر برش می‌خورند و برای استحکام اولیه، پارچه با ابزار کشسان دوردوزی می‌شود. در این مرحله پارچه هم دوخت و مجهز می‌شود تا پارچه با خاصیت کشسانی خود با مکش هوای کولر هماهنگ و سازگار باشد.

پژوهشگر و مخترع مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند اظهار کرد: لایه پارچه چتایی (گونی) در راستای حفظ و نگهداری طولانی آب در قسمت داخلی کولر استفاده می‌شود و در قسمت بیرونی لایه پارچه سلولزی و آب‌گریز و سفیدرنگ که هدف از آن جلوگیری از تبخیر (رنگ سفید پارچه) و آب‌گریزبودن برای جلوگیری از آب درون پوشال است، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند به آنا گفت: در این اختراع با استفاده از روغن تالو در اطراف لایه‌های چتایی و یک‌سری مواد جاذب موجب جذب بالای شوره و مواد ناخالص موجود در آب شده است.

وی اضافه کرد: در مرحله بعدی پارچه‌های چتایی (گونی) به‌صورت لایه‌ای آماده و دوخت شده‌اند و از حاشیه‌شان توسط چرخ‌های دوخت به همراه یک نوار دوخته‌‌شده استفاده شده است. از نوار مخصوص بست‌ها نیز به‌منظور تثبیت و مقاومت بیشتر پوشال و درزگیری برای بالابردن ضریب ایمنی و حداکثر توان پوشال استفاده شده است.

انتهای پیام/4103/4062/

علی فاروقی مخترع مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند علی فاروقی مخترع مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند علی فاروقی مخترع مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند علی فاروقی مخترع مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند علی فاروقی مخترع مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند علی فاروقی مخترع مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند

منبع: آنا

کلیدواژه: اختراع باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد بیرجند مخترع سلولز دستاوردهای پژوهشی دانشگاه آزاد مراکز رشد دانشگاه آزاد بحران کرونا دانشگاه آزاد علیه کرونا پوشال کولر آبی گونی پوشال کولر آبی صرفه جویی کولرهای آبی استفاده شده تصفیه هوای مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۳۰۹۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد شهرکرد

پژمان فاضلی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا اعلام کرد: با موافقت شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، رشته‌های جدید کارشناسی ارشد از مهرماه امسال در این دانشگاه راه‌اندازی می‌شود.

وی از پذیرش دانشجو در رشته‌های جدید کارشناسی ارشد آسیب‌شناسی ورزشی و تمرینات اصلاحی گرایش تمرینات اصلاحی، روانشناسی ورزشی، مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد خبر داد و افزود: در این دانشگاه ۵۱ رشته در مقطع کارشناسی ارشد وجود دارد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد متذکر شد: این دانشگاه با در نظر گرفتن آمایش منطقه‌ای و برای رسیدن به دانشگاه کارآفرین و همچنین پاسخ به نیاز جوانان جویای تحصیل به‌خصوص تحصیلات تکمیلی دنبال افزایش رشته‌های جدید و کاربردی است.

فاضلیمان فاضلی یادآور شد: برای تشویق نسل جوان و جویای علم، شرایط ویژه‌ای مانند تخفیف شهریه و وام‌های تحصیلی مختلف در نظر گرفته‌ایم.

وی تبیین کرد: داوطلبان مجاز به انتخاب رشته کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۳ می‌توانند از مهرماه امسال در این رشته‌ها مشغول به تحصیل شوند.

به‌ گفته معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، در این دانشگاه ۱۰ هزار دانشجو در رشته‌های تحصیلی مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری عمومی و دکتری تخصصی مشغول به تحصیل هستند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کولر همراه، تازه‌ترین اختراع «سونی» / عکس
  • صرفه جویی ۳.۹ درصدی مصرف گاز در سال گذشته
  • رفع بحران ناترازی انرژی با ۲۰ درصد صرفه‌جویی
  • صادرات نفت با خط لوله نداریم
  • صرفه‌جویی یک میلیارد دلاری پالایشگاه آبادان
  • اجلاسیه گروه کشوری علوم اجتماعی به کار خود پایان داد
  • صرفه‌جویی ۳ میلیون تنی آرد و نان با اجرای مناسب طرح هوشمندسازی
  • افزایش رشته‌های کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد شهرکرد
  • صرفه‌جویی ۴۰۰ مگاواتی برق با اصلاح روشنایی معابر
  • کمتر از ۳۰ درصد مخازن سد‌های خراسان‌شمالی آب دارد/ضرورت صرفه جویی درتابستان